Heerlijke kippenpoten uit de Dutch Oven. Goed gegaard in een heerlijk sausje. Wat wil je nog meer wanneer je in het bos bent?

Eerlijk zeggen..
NB: Bovenstaande foto is niet het eindresultaat. Het was de enige foto die ik zelf heb gemaakt, verder vergeten foto's te maken want het was gezellig.
Zo maak je het
1. Kruid de drumsticks
Wrijf de drumsticks in met kipkruiden, chilipoeder, gesneden of geperste knoflook en olijfolie. Sprenkel er nog wat citroensap overheen. Laat dit goed intrekken.
Ik heb het een hele nacht in de koelkast laten staan en vervolgens de drumsticks de volgende avond pas bereid. Een paar uur in laten trekken is overigens al voldoende.
2. Geef de kip wat kleur

Eenmaal aangekomen op locatie, maak vuur. Verwarm de Dutch Oven goed voor. Doe een scheut olijfolie in de pan.
Braad de kippenpoten aan alle kanten iets aan. Dit geeft een mooi kleurtje en je komt helemaal in de mood. Wanneer de kippenpoten mooi gekleurd zijn, haal ze eruit en leg ze even aan de kant.
Pak nu de gesneden uitjes en knoflook, doe ze met wat olijfolie in de pan en bak ze kort aan.
3. Voeg saus en cola toe


Voeg de barbecuesaus toe aan de pan en vergeet het blikje cola niet. Doe nu de vier kippenpoten in de Dutch Oven.
Plaats het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten pruttelen. Dit kan op een kampvuur, op een brandertje of op de barbecue.
Je zou ook wat kolen of briketten bovenop het deksel kunnen leggen (een stuk of 9) maar dit is niet noodzakelijk.
4. Etenstijd


Na drie kwartier zou de kip goed moeten zijn. Pak eventueel een thermometer en check of de binnenkant een kerntemperatuur heeft van 70 graden Celsius. Zelf heb ik in het bos voor de zekerheid het geheel een uur laten koken en de kip was perfect gaar.
Wanneer je nu wat bloem of Maizena toevoegt dan wordt de saus wat dikker.
Top de kippenpoten af met een beetje saus, vers gesneden bosui en wat sesamzaadjes.
Helaas geen foto's kunnen maken van het eindresultaat (was al op).
Ingrediënten
- 4 kipdrumsticks
- 300 ml barbecuesaus
- 1 blikje cola
- Kipkruiden
- 3 tenen knoflook
- 2 kleine uitjes
- Olijfolie
- Schepje bloem of Maizena
- 1 bosui
- Een schepje sesamzaad
- Citroensap
U kunt het bericht beoordelen door een aantal sterren te selecteren.
Indien u een reactie plaatst, zal uw e-mailadres niet zichtbaar zijn voor anderen.
Reactie plaatsen
Reacties